Στρος-Καν: Τα χειρότερα της χρηματοπιστωτικής κρίσης πιθανόν να μην έχουν παρέλθει

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 11:05
UPD:11:10

Αβέβαιος σχετικά με το αν έχουν παρέλθει ή όχι τα χειρότερα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος – Καν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης του G8.

Όπως εκτίμησε ο Στρος-Καν, το ενδεχόμενο εμφάνισης περαιτέρω πιστωτικών απωλειών θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην αμερικανική αγορά κατοικίας. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο αντίκτυπος της χρηματοοικονομικής κρίσης στην πραγματική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας», ανέφερε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των οκτώ πλουσιότερων κρατών του κόσμου στην Ιαπωνία, επανέλαβε την άποψη του ΔΝΤ ότι το γουάν είναι υποτιμημένο. Όπως επισήμανε, το δ.σ. του οργανισμού σχεδιάζει να συνεδριάσει σε περίπου έξι εβδομάδες, προκειμένου να εκτιμήσει αν η συναλλαγματική ισοτιμία είναι θεμελιωδώς μη ευθυγραμμισμένη.

Ο Στρος-Καν υποστήριξε επίσης ότι το δολάριο βρίσκεται κοντά στη μεσοπρόθεσμη αξία ισορροπίας του, σε σχέση με ένα «καλάθι» άλλων νομισμάτων, ακόμα και αν σε διμερή βάση εμφανίζεται αποδυναμωμένο έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα