¶νοδο του πετρελαίου στα 150 δολ. εντός του Ιουλίου «βλέπει» η JP Morgan

Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της η Lehman
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 12:01

Στα 150 δολάρια το βαρέλι πιθανόν να αναρριχηθεί η τιμή του πετρελαίου εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την JP Morgan.

Στο μηνιαίο σημείωμά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι «με τα 150 δολάρια το βαρέλι προ των πυλών... μοιάζει σχεδόν βεβαιότητα η εξέλιξη αυτή πριν από την λήξη, στις 22 Ιουλίου, της διαπραγμάτευσης του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου του αμερικανικού ελαφρού αργού».

Η τράπεζα εκτιμά, δε, ότι η τιμή του αργού τύπου West Texas Intermediate θα παραμείνει κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού πάνω από τα 130 δολάρια το βαρέλι και πάνω από τα 115 δολάρια το βαρέλι, κατά μέσον όρο, στο σύνολο του 2008, ακόμη και αν εξασθενήσει η ζήτηση.

Στο μεταξύ, σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις προοπτικές των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές φέτος και του χρόνου προέβη η Lehman Brothers. Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της, Πολ Τσενγκ, αναθεώρησε την εκτίμηση για τη μέση φετινή τιμή του πετρελαίου στα 127 δολάρια το βαρέλι, από 105 δολάρια προηγουμένως.

Στο σημείωμά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 115 δολάρια το 2009, από 90 δολάρια που εκτιμούσε προηγουμένως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα