Γ. Αλογοσκούφης: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 12:42
UPD:12:54

«Πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Μάϊκλ Γκλος, πρσοθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.

Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη διεθνή οικονομία και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται τον καλύτερο τρόπο, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν σε πληθωρισμό, ανάπτυξη και επιτόκια.

Οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Γλος συμφώνησαν να ενισχύσουν το ελεύθερο παγκόσμιο εμπόριο με την άρση των εμποδίων στη διακίνηση ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών.

Γ. Αλογοσκούφης: Συνεχίζεται η πολιτική των μεταρρυθμίσεων

«Συνεχίζεται η πολιτική της σταθερότητας»

Από την πλευρά του ο κ. Γκλος είπε ότι είναι σημαντικό να κρατήσουμε σταθερή πορεία στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών μας, ενώ επεσήμανε ότι οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης έχουν φτάσει στην Ευρώπη.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν και για τις ελληνογερμανικές σχέσεις με τον κ. Αλογοσκούφη να δηλώνει ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο και ότι η συμφωνία μετόχων μεταξύ Deutsche Telekom και ΟΤΕ ήταν μια σημαντική εξέλιξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον οι Γερμανοί επενδυτές θα δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Γκλος, κάλεσε τους Ελληνες επενδυτές να επιλέξουν τη γερμανική οικονομία για τις επενδύσεις τους.

Δηλώσεις Γκλος για Siemens

Ο υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας κ. Γκλος αναφερόμενος στο θέμα της Siemens, είπε ότι «ως κράτος δεν έχουμε καμμιά σχέση» και πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια είναι αυτά που φροντίζουν για την υλοποίηση του κράτους-δικαίου και η ίδια η εταιρεία από μόνη της φροντίζει και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λύσει αυτά τα θέματα του παρελθόντος, ενώ επεσήμανε ότι η νέα ηγεσία της Siemens έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα