Νέος πρόεδρος Σ.Ο.Ε. ο Γ. Σφακιανάκης

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 16:45

Ο κ. Γιώργος Σφακιανάκης αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου 2008 Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στη θέση του κ. Πλούταρχου Σακελλάρη, ο οποίος, από την ίδια ημερομηνία, αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ο κ. Σφακιανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Οικονομική Μεγέθυνση. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων από το 2003, με συμμετοχή στην κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην εκπροσώπηση της Ελλάδας σε επιτροπές στο εξωτερικό. Είναι επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Εκπροσώπησης στην Ομάδα Εργασίας 1 της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Ο.Ο.Σ.Α. για την ανάλυση των Μακροοικονομικών και Διαρθρωτικών Πολιτικών και είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Οικονομικές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού και Κατάρτισης (Ο.Σ.Κ.) του ΕΣΠΑ.

Από τον Φεβρουάριο 2008 είναι μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα και στο Κ.Ε.Π.Ε. Έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο και έχει κάνει δημοσιεύσεις, με έμφαση σε θέματα της ελληνικής οικονομίας. Είναι, επίσης, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα