Σιγκαπούρη: Χαμηλότερη η αύξηση του ΑΕΠ

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 08:56

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε ετών αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο η οικονομία της Σιγκαπούρης καθώς οι βιομηχανίες μείωσαν την παραγωγή τους εν μέσω της μείωσης των παραγγελιών και της επιτάχυνσης του πληθωρισμού που περιόρισαν τις δαπάνες.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά την αύξησή του κατά 6,9% (αναθεωρημένα στοιχεία) το πρώτο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Σιγκαπούρης. Κατά μέσον όρο 18 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι το ΑΕΠ θα σημείωνε άνοδο 3,2%.

Η συρρίκνωση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα αγοράς των ασιατικών προϊόντων, έβλαψε τη ζήτηση για τους ημιαγωγούς της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. και των αυτοκινήτων της Hyundai Motor Co., περιορίζοντας την ανάπτυξη στην περιοχή. Η άνοδο της τιμής των καυσίμων και του κόστους των τροφίμων που ώθησαν τον πληθωρισμό της Σιγκαπούρης στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών, επίσης άφησαν στους καταναλωτές λιγότερα χρήματα για αγορές.

Η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, προβλέπεται φέτος να εμφανίσει οικονομική ανάπτυξη από 4% έως 6%. Πέρυσι η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα