ΥΠΑΝ: Δύο νέα μέτρα για την ακρίβεια και τη ρύθμιση της αγοράς

Στο πλαίσιο των 41 μέτρων
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 16:53

Την εφαρμογή δύο νέων μέτρων, στο πλαίσιο των 41 μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη ρύθμισης της αγοράς, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ήδη έχουν εφαρμοστεί 33 μέτρα και, σήμερα, ανακοινώνεται η εφαρμογή δύο ακόμη μέτρων:

14. Αυστηροποίηση χορήγησης αδειών λαϊκών αγορών. Οι άδειες λαϊκών αγορών δίδονται σε φυσικά πρόσωπα και δεν πωλούνται, ούτε μεταβιβάζονται. Τον πωλητή στη λαϊκή αγορά μπορεί να αντικαθιστά μέλος της οικογένειάς του αφού πρώτα δηλωθεί στον φορέα που εκδίδει την άδεια. Επανεξέταση των αδειών των Λαϊκών Αγορών ώστε να χορηγούνται με αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων του νόμου ως προς τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα και τα δικαιολογητικά. Αναθεώρηση του Π.Δ. 51/2006 - Εγκύκλιος προς αρμόδιες υπηρεσίες ΓΓΕ, Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών και Νομαρχίες. Ολοκληρώθηκε η εξέταση από ΣτΕ του σχεδίου προεδρικού διατάγματος και ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις στο κείμενο του διατάγματος. Το διάταγμα αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τελική υπογραφή και έκδοση.

40. Αγωγή του Καταναλωτή στα σχολεία.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προωθείται η ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε θέματα «Αγωγής του Καταναλωτή» στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα σχετικά με την καταναλωτική συμπεριφορά, ώστε να υπάρχει για τους μαθητές επαρκής ενημέρωση σχετικά με τα θέματα κατανάλωσης, τα οικονομικά της οικογένειας, τα ζητήματα ποιότητας διατροφής κλπ. Συνεργασία με το ΥΠΕΠΘ Σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζο συμφωνήθηκε και προωθείται η προετοιμασία κειμένων αναφοράς για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια άτυπης διυπουργικής ομάδας εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα