Χρ. Φώλιας: Η συνεργασία με την Ισπανία στις ΑΠΕ έχει και παρόν και μέλλον

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008 19:22
UPD:19:31

Στο «πολύ επιτυχημένο παράδειγμα» της ελληνο-ισπανικής συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της Ελλάδας για το ενεργειακό της μέλλον αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας μιλώντας σε ημερίδα της ισπανικής πρεσβείας παρουσία του Ισπανού πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε, «η έντονη δραστηριότητα ισπανικών ενεργειακών ομίλων στην ελληνική αγορά πιστοποιεί του λόγου το αληθές» καθώς «επιχειρήσεις με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη έργων ηλεκτροπαραγωγής, έχουν εκφράσει έμπρακτα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συνάπτοντας συνεργασίες και συμμαχίες με ελληνικές επιχειρήσεις ή συστήνοντας θυγατρικές εταιρείες». Σημείωσε δε πως οι συνεργασίες αυτές αφορούν τόσο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όσο και την ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικούς ενεργειακούς πόρους.

Τόνισε ακόμη πως το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει συνεργασθεί με αντίστοιχους φορείς της Ισπανίας για την από κοινού υλοποίηση έργων, που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα, που αφορούν την Ενεργειακή Αποδοτικότητα, την υποστήριξη του Ενεργειακού Σχεδιασμού και της Εφαρμογής της Πολιτικής και των Τεχνολογιών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Οι συνεργασίες αυτές έχουν παρόν και σίγουρα έχουν μεγάλο μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πράσινες τεχνολογίες που αναδεικνύονται ως το βασικό μας ενεργειακό όπλο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα» υπογράμμισε ο κ. Φώλιας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ακόμη τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «ισχυρότατη κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναγκαιότητα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα