Τέταρτη εβδομαδιαία άνοδος του χρυσού

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 07:21

ΤΕΤΑΡΤΗ εβδομαδιαία άνοδο οδεύει να σημειώσει ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου είναι πιθανόν να αυξήσουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά μετά την χθεσινή αναρρίχηση του πετρελαίου κατά 4%, καθώς το Ιράν προχώρησε και σε άλλες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στον Περσικό Κόλπο και ένοπλοι στη Νιγηρία είπα ότι θα σταματήσουν αυτήν την εβδομάδα τις εχθροπραξίες. Οι τιμές του αλουμινίου άγγιξαν χθες επίπεδα ρεκόρ ενώ οι τιμές του μολύβδου αναρριχήθηκαν πλέον του 10%. Το δολάριο οδεύει να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες έναντι του ευρώ.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν στα 942,29 δολ. η ουγγιά στις 9:29 π.μ. στη Σιγκαπούρη, χαμηλότερα από τα χθεσινά επίπεδα των 947,66 δολ. η ουγγιά στη Ν. Υόρκη. Το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 18,2900 δολ. η ουγγιά.

Τα σημάδια συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να αποτρέψουν την Federal Reserve από την αύξηση του κόστους δανεισμού φέτος, απομακρύνοντας την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σε δολάρια. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,5789 δολ. έναντι του ευρώ στις 9:31 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Το δολάριο τελεί υπό πίεση, καθώς σημερινή έκθεση ενδέχεται να δείξει σήμερα στις ΗΠΑ μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα χαμηλότερα επίπεδα σε 28 χρόνια, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομική συρρίκνωση θα παραταθεί. Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη διαπραγματεύθηκε στα 141,61 δολ. το βαρέλι στις 9:33 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 943,10 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex στις 9:33 π.μ. ώρα Χονγκ Κονγκ, ενώ ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στη Σαγκάη 1,1% υψηλότερα φθάνοντας στα 207,92 γιουάν το γραμμάριο (945 δολ. η ουγγιά) την ίδια ώρα.

Ο χρυσός για παράδοση τον Ιούνιο του 2009 σημείωσε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στα 3.270 γιέν το γραμμάριο (950 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο στις 10:34 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα