Υπεξαίρεση 100.000 € στην Ο.Α. από τέσσερις υπαλλήλους

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:15

Για υπεξαίρεση τουλάχιστον 100.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία που προστατεύει τους επιβάτες που χάνουν την πτήση τους λόγω υπεράριθμων κρατήσεων, κατηγορούνται τέσσερις υπάλληλοι της Ολυμπιακής.

Σύμφωνα με τις διεθνείς ρυθμίσεις, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε πλεονάζουσες κρατήσεις της τάξης του 10% επί της συνολικής χωρητικότητας του αεροσκάφους. Δηλαδή, για ένα αεροσκάφος που χωρά 300 άτομα οι κρατήσεις μπορεί να φτάνουν τις 330.

Αυτή ακριβώς τη διάταξη εκμεταλλεύονταν ομάδα υπαλλήλων της εταιρείας, η οποία συνέτασσε λίστα με τα ονόματα των επιβατών που είχαν κάνει κράτηση αλλά επέλεγαν τελικά να μην ταξιδέψουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, βάσει νόμου, σε αυτές τις περιπτώσεις ο πελάτης δικαιούται αποζημίωση που φτάνει τα 600 ευρώ, τα οποία όμως με κάποιο τρόπο εισέπραττε η συγκεκριμένη ομάδα από τα ταμεία της εταιρείας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του σχεδίου και πόσα χρήματα κατάφεραν τελικά να υπεξαιρέσουν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες ΑΕ, από έλεγχο για την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος 2008 προέκυψαν ελλείψεις, τόσο κατά την έκδοση και έγκριση των παραστατικών καταβολής αποζημιώσεων για υπεράριθμες κρατήσεις θέσεων, όσο και κατά την τήρηση των στοιχείων και υπογραφών των φερομένων ως δικαιούχων επιβατών.

Η εταιρεία, πρόκειται με την έκδοση του πορίσματος της επόμενες ημέρες, να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά τόσο τα συμφέροντα της Ολυμπιακής, όσο και τα νόμιμα δικαιώματα των επιβατών της.

Εξάλλου καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή (ΟΣΠΑ), εκφράζοντας την αντίθεση τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς που, όπως υποστηρίζουν, οδηγούν σε απαξίωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα