NYT: Διαπραγματεύσεις μεταξύ Anheuser-Busch και InBev

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 10:36
UPD:10:40

Φιλικές διαπραγματεύσεις για την πώλησή της στη βελγική InBev ξεκίνησε η παρασκευάστρια της μπύρας Budweiser, Anheuser-Busch, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί. Πιθανολογείται, πάντως, ότι η InBev θα προσφέρει μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό των 46,3 δισ. δολαρίων, ή 65 δολαρίων ανά μετοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, τη συμφωνία φαίνεται πως στηρίζει, μεταξύ άλλων, και ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος είναι μέτοχος της Anheuser.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία απέρριψε στις 16 Ιουνίου την προσφορά της InBev, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην αξία της, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας αν η τελευταία αυξήσει το προσφερόμενο τίμημα.

Εάν η συμφωνία εξαγοράς της κορυφαίας αμερικανικής ζυθοποιίας προχωρήσει, η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν το θέμα. Οι μετοχές της Aneheuser-Busch υποχωρούσαν χθες στις μετασυνεδριακές συναλλαγές του NYSE κατά 0,2% στα 61,21 δολάρια, ενώ αυτές της InBev στις Βρυξέλλες σημείωναν πτώση 1% στα 41,45 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα