Στροφή Ιταλίας και Βρετανίας στην πυρηνική ενέργεια

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008 14:00

Η «αναγέννηση» της πυρηνικής ενέργειας είναι ένα από τα στοιχεία-κλειδιά στη στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αντικατάσταση του πετρελαίου ως ενεργειακής πηγής, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της «Ένωσης για τη Μεσόγειο» στο Παρίσι.

Παράλληλα, οι πρωινές εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων υποστηρίζουν ότι ο Μπράουν επιθυμεί να αρχίσουν να λειτουργούν, μέσα στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, στη Βρετανία, τουλάχιστον οκτώ σταθμοί πυρηνικής ενέργειας.

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και πιστεύω ότι η εκτόξευση αυτής της απειλής ενδέχεται να θέσει σε πτωτική τροχιά τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά τη σύνοδο ηγετών των χωρών της ΕΕ και Μεσογειακών χωρών.

«Οι καταναλώτριες χώρες πρέπει να συναντηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, πιθανά στο Λονδίνο, και να συμφωνήσουν στην ανώτερη τιμή για το πετρέλαιο, την οποία δεν θα μπορούν να υπερβούν», ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η πρότασή του βρίσκει σύμφωνο τον βρετανό ομόλογό του, Γκόρντον Μπράουν.

«Εναλλακτικά, θα χρειαστούμε ένα μαζικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων», πρόσθεσε. Η Ιταλία ανέστειλε το πυρηνικό πρόγραμμά της μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα