ΕΒΕΑ: Εγρήγορση για επίτευξη εξισορρόπησης στην αγορά κατοικίας

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 18:39

Την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης τόσο της Πολιτείας όσο και των φορέων της αγοράς προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η αναγκαία εξισορρόπηση στην αγορά κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Επιμελητήριο για την πορεία και τις προοπτικές της αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι στην Ελλάδα οι επιπτώσεις της διεθνούς επιβράδυνσης αποτυπώνονται κυρίως στην αγορά κατοικίας, έναν τομέα στον οποίο παραδοσιακά επενδύουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε, παρά τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που ισχύουν από φέτος, η ζήτηση κατοικιών παρουσιάζει σημαντική μείωση τους τελευταίους μήνες, γεγονός που προκαλεί αντίστοιχη κάμψη και στην επενδυτική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πάντως σημεμίωσε πως πέρα από την κρίση που εμφανίζει ο τομέας της πρώτης κατοικίας, ιδιαίτερα ευνοϊκές είναι οι προοπτικές σε κλάδους όπως τα εμπορικά ακίνητα, οι χώροι logistics, η τουριστική και εξοχική κατοικία, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και πεδία ανάπτυξης της αγοράς.

Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας σημείωσε ότι ο κλάδος της αγοράς ακινήτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα της διαδικασίας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς συμβάλλει σε ποσοστό 23% - 25% στο ΑΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα