Υπεραμύνεται ο Μπους της απόφασης για Fannie Mae - Freddie Mac

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008 19:40

Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να στηρίξει τις δύο αμερικανικές εταιρίες ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac υπερασπίστηκε ο Aμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η κυβέρνηση ενήργησε για να προστατέψει τους δύο οικονομικούς κολοσσούς, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία. Όπως σημείωσε, «αρκετός κόσμος στη χώρα πιθανότατα δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικές είναι για την αγορά των δανείων. Και είναι πραγματικά σημαντικό για τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και να υπάρχει σταθερότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Ο Τζόρτζ Μπους κάλεσε τους αμερικανούς να διατηρήσουν τα χρήματά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς οι καταθέσεις τους εκεί διασφαλίζονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε περίπτωση που μια τράπεζα καταρρεύσει. Όπως τόνισε, «η ελπίδα μου είναι ότι ο κόσμος θα πάρει μια βαθιά ανάσα και θα συνειδητοποιήσει πως οι καταθέσεις τους προστατεύονται από τη κυβέρνηση μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα