Θεμελιοδομή : Προς εξαγορά νέων εταιρειών

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2000 13:04

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας Περιβάλλον ΑΤΕ, κατά 450 εκατ. δρχ., καθώς και την εξαγορά του 50% της ανώνυμης εταιρείας Σύνθεσις ΑΤΕΒΕ, ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κατασκευαστικής Θεμελιοδομή Α.Ε.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Περιβάλλον, γίνεται, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της σε ίδια κεφάλαια και για την αγορά παγίων, εν όψει και την επανάκρισης των εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Στη συνέλευση, εγκρίθηκε επίσης η χορήγηση ανέκκλητης εντολής στο διοικητικό συμβούλιο, για την διαπραγμάτευση και την εξαγορά εταιρειών, στο πλαίσιο της ψήφισης του νόμου που επεξεργάζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ για την επανάκριση εργοληπτικών εταιρειών.

Οπως ανακοινώθηκε, ο όμιλος Θεμελιοδομή, που αποτελείται από οκτώ τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλες τέσσερις που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους, προωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα εκτέλεσης των έργων, το ανεκτέλεστο των οποίων υπερβαίνει τα 70 δισ. δρχ., ενώ ταυτοχρόνως ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μεγάλα έργα του Γ΄ΚΠΣ και της Ολυμπιάδας του 2004.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου, υπάρχει σχέδιο εξαγοράς τεχνικής εταιρείας στη Βουλγαρία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα