Πετραλιά: 1η Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενοποιήσεις των Ταμείων

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - Σύσκεψη αύριο στο υπ. Απασχόλησης για Βαρέα&Ανθυγιεινά
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 13:55

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενοποιήσεων των Ταμείων, δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Οπως είπε, οι πρώτες εντάξεις έγιναν, οι δεύτερες εντάξεις θα λειτουργήσουν από την 1η Αυγούστου και την 1η Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενοποιήσεων. «Δεν θα χάσουμε ούτε μέρα από το χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Απασχόλησης.

Εξάλλου, η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει πρόγραμμα φύλαξης βρεφών και νηπίων για εργαζόμενες μητέρες, για μητέρες χωρίς σταθερή δουλειά, για μητέρες με παιδιά με αναπηρία και μονογονεϊκές οικογένειες.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε ακόμη πως ένα μεγάλο μέρος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του 2007-2013 απευθύνεται σε ενεργητικές πολιτικές, για στήριξη των αδυνάμων και ανάπτυξη της απασχόλησης. Σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία ξεκινούμε μια κοινωνική πολιτική που να στηρίζει κάθε πολίτη, σημείωσε.

Όσον αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η υπουργός Απασχόλησης επεσήμανε ότι η αρμόδια Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της. Βρίσκεται στο 80% του έργου της ανέφερε η κ. Πετραλιά και ανακοίνωσε ότι αύριο θα θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο με την Επιτροπή, ενώ όπως είπε, σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρατυπίες στον ΟΕΕΚ, η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία και υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι όλα στον εισαγγελέα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα