Αλεξ. Κοντός: Ομαλά η καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων

Το ελληνικό σχέδιο δράσης διασφαλίζει τη συνέχιση της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008 16:37

Την πεποίθηση ότι η καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων θα συνεχιστεί ομαλά, παρά τις προειδοποιήσεις της αρμόδιας για τη Γεωργία Επιτρόπου, Μάριαν Φίσερ Μπελ, για τις πληρωμές στην Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/16/1539978.htm , εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πορεία των εργασιών του ελληνικού σχεδίου δράσης διασφαλίζει τη συνέχιση της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων.

«Για πολλά χρόνια στην χώρα μας το σύστημα καταβολής των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών λειτουργούσε άναρχα, χωρίς κανόνες και χωρίς να καταβάλλεται από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με το φόβο του πολιτικού κόστους, καμιά προσπάθεια βελτίωσής του.

Οι μόνες ουσιαστικές και αποτελεσματικές προσπάθειες για ένα νέο, αξιόπιστο και δίκαιο σύστημα ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται ήδη στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής τους», σημείωσε ο κ. Κοντός και πρόσθεσε:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί πιέσεις για την ταχύτερη ολοκλήρωση του συστήματος και την επιτάχυνση των ρυθμών του τελευταίου σταδίου των εργασιών που συμφωνήθηκαν με το σχετικό σχέδιο δράσης.

Η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, παρά τις σχετικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προδικάζει την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και διασφαλίζει την συνέχιση της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων».

Στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, υπογραμμίζεται ότι «παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί» το ελληνικό σχέδιο δράσης «δεν υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα