Σερβία: Ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 09:29

Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (ΥΙ) της Σερβίας ανακοίνωσε πως στον 229ο δημόσιο πλειστηριασμό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες πουλήθηκαν 13 κρατικές επιχειρήσεις έναντι αντιτίμου, συνολικού ύψους 314,7 εκατ. δηνάρια.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

1. ZANAT, Sabac,

2. PLANTAZA, Velika Drenova,

3. VIOR – VELIKA MORAVA, Belgrade,

4. GRADJEVINAR, Lucani,

5. Veterinary station REKOVAC, Rekovac,

6. Veterinary station BOSILEGRAD, Bosilegrad,

7. Veterinary station LESKOVAC, Leskovac,

8. EI – TEST, Nis,

9. VRUJCI, Mionica,

10. LOLA SARLAH, Pirot,

11. KORLACE, Brvenik,

12. FERSPED, Belgrade,

13. ZEKSTRA GRUPA – ZEKSTRA DOO, Belgrade.

Οι διαδικασίες πώλησης των εταιρειών EI Usluga (Nis) και Veterinary station (Novi Pazar) αναβλήθηκαν.

Εξάλλου, η ΥΙ δημοσιοποίησε πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του μεταλλουργικού συγκροτήματος RTB Bor, στο οποίο περιλαμβάνονται οι μονάδες Copper Mine Bor, Copper Mine Majdanpek και Copper Smeltery and Refinery.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την επιχείρηση και τα μεγέθη της στα «data rooms» που θα λειτουργούν από την 1η Αυγούστου έως τις 26 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της στο Bor και το Majdanpek.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης οι δυνητικοί αγοραστές του συγκροτήματος θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον κλάδο παραγωγής ή επεξεργασίας χαλκού και η ετήσια παραγωγή τους το 2007 θα πρέπει να υπερβαίνει τους 80 χιλ. τόνους χαλκού ή/και 100 χιλ. τόνους καθοδικού χαλκού.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα