Έργα ύψους 27,5 εκατ.€ σε επτά πυρόπληκτους νομούς

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008 12:39

Την έναρξη του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και ιδιαίτερα της δράσης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) με την προέγκριση της χρηματοδότησης 68 Δημοσίων Έργων, συνολικού προϋπολογισμού 27.506.033 €, στους επτά νομούς που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός .

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα 68 έργα που εγκρίνονται, είναι αυτά για τα οποία ήδη υπάρχουν ώριμες μελέτες, έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις και αφορούν τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων, την αντιπλημμυρική προστασία, τη διευθέτηση χειμάρρων, τη δημιουργία δασικών χώρων αναψυχής και Αγροτικά οδικά δίκτυα.

Σύντομα προγραμματίζεται και η έγκριση των υπολοίπων 307 έργων προϋπολογισμού 130.925.800 €, αφού ολοκληρωθεί η σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών μελετών.

Πέραν αυτών από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εγκρίσεις για τα μεγάλα Δημόσια έργα αφού το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε στην έκδοση της σχετικής απόφασης για την συγχρηματοδότηση και των μικρών και των μεγάλων Δημόσιων Έργων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Όλα τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο συνολικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ύψους 1 δισ. €, που αφορά την αποκατάσταση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα