Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με πρώτες ύλες εν μέσω εικασιών ότι τα κέρδη θα αντισταθούν της παγκόσμιας οικονομικής συρρίκνωσης.

Ο MSCI Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 2,8% φθάνοντας στις 418,56 μονάδες στις 10:01 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Ιουλίου. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν σημείωναν κέρδη με τις τραπεζικές μετοχές να συμμετέχουν στο 39% της ανόδου του.

Ο περιφερειακός δείκτης έχει απωλέσει 21% φέτος καθώς οι τιμές των πρώτων υλών σημείωσαν σημαντική άνοδο και οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο καθώς και οι χρηματιστηριακές εταιρείες εμφάνισαν ζημίες πλέον των 447 δισ. δολ. από τις πιστώσεις.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 3,6%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 3,3%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή 18 Ιουλίου οι μετοχές στις ΗΠΑ, θέτοντας τέλος στις απώλειες των έξι ημερών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Citigroup αναρριχήθηκαν 7,7% μετά την ανακοίνωση ζημιών 49 σεντς ανά μετοχή από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων. Αυτές ήταν λιγότερες των 60 σεντς σεντς που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα