Στις E.ON, DONG το ποσοστό της Shell στο London Array

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008 16:37
UPD:16:41

Στην απόκτηση του ποσοστού της Royal Dutch Shell στο London Array, το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο του πλανήτη που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο δέλτα του Τάμεση, συμφώνησαν να προχωρήσουν η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας E.ON και η δανική DONG Energy.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι δύο εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ήδη από το ένα τρίτο του έργου, ισχύος 1.000 μεγαβάτ, θα αγοράσουν το ένα τρίτο της Shell έναντι αγνώστου τιμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγγλο-ολλανδικός όμιλος ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο πρότζεκτ, θέτοντας σε κίνδυνο την υλοποίησή του. Όπως υποστήριζε, οι υψηλές δαπάνες καθιστούσαν αμφίβολο το εάν οι σχεδιαζόμενες 341 ανεμογεννήτριες θα ήταν κερδοφόρες.

«Ελπίζουμε να διατηρήσουμε το πρότζεκτ σε τροχιά υλοποίησης και να ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση του μέχρι τα τέλη του 2012», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της E.ON UK Πολ Γκόλμπι. Παρόλα αυτά, η DONG εμφανίστηκε πιο διστακτική, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση όσον αφορά στην επένδυση στο εν λόγω έργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα