Χαμηλώνει τον πήχυ για τις ετήσιες πωλήσεις η Vodafone

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 10:07
UPD:10:13

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις ετήσιες πωλήσεις προέβη η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας και των χαμηλότερων των αναμενόμενων εσόδων στο τμήμα εξοπλισμού.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις της στην οικονομική χρήση που λήγει το Μάρτιο του 2009 αναμένεται να είναι «στο χαμηλότερο επίπεδο» του στόχου των 39,8 δισ. στερλινών (79,7 δισ. δολάρια) με 40,7 δισ. στερλινών.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα του βρετανικού ομίλου ενισχύθηκαν κατά 19,1% στα 9,8 δισ. στερλίνες, χάρη στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στις αγορές της Ινδίας και της Τουρκίας και τις υψηλότερες πωλήσεις στο τμήμα δεδομένων. Οι αναλυτές προέβλεπαν για το συγκεκριμένο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 9,81 δισ. στερλινών.

Όσον αφορά στα λειτουργικά κέρδη της για το σύνολο της χρήσης, η Vodafone εκτιμά ότι οι περικοπές δαπανών θα τη βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της για 11 δισ. στερλίνες με 11,5 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα