Βιοσώλ: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 13:22

Στις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει προβεί για την οικονομική της εξυγίανση και τη μεταφορά της μετοχής της στην κανονική κατηγορία διαπραγμάτευσης, αναφέρεται η Βιοσώλ σε σημερινή ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του ΧΑ με την από 23/9/1999 απόφασή του ενέταξε την εταιρεία στην κατηγορία διαπραγμάτευσης μετοχών με τον τίτλο "Υπό Επιτήρηση", διότι σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία κατά το διάστημα 1/1/97 - 30/6/1999 τα οικονομικά της αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

Όπως επισημαίνει η Βιοσώλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση των αποτελεσμάτων της έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση Α.Μ.Κ. συνολικού ποσού 10.843694,40 ευρώ, την εξαγορά των εταιρειών ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ & ΑΚΟΥΑΤΡΟΝΙΚΣ ΑΕ και την ανάπτυξη της δραστηριότητας του ομίλου στην αγορά των συστημάτων επεξεργασίας νερού, τη γεωγραφική επέκταση της δραστηριότητάς της στο χώρο των συστημάτων επεξεργασίας νερού στο εξωτερικό μέσω της θυγατρικής ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, η οποία εξαγόρασε την WATER INVESTMENTS S.A., και την περαιτέρω επέκταση στο νέο αντικείμενο δραστηριότητας και σε άλλες χώρες, τη συμμετοχή της στο χώρο της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ μέσω της εταιρείας NEOVENT AE.

Επίσης, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου δραστηριότητας και στη σύσταση εταιρείας συμμετοχών με κύριες δραστηριότητες στο χώρο της αειφόρου ανάπτυξης και ειδικότερα της υπεύθυνης χρήσης του νερού και της ενέργειας.

Προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα το όνομα του ομίλου στην νέα σύνθεση δραστηριοτήτων οι μέτοχοι απεδέχθησαν την νέα εταιρική επωνυμία UNIBIOS Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΙΟΣΚ



Σχολιασμένα