Wachovia: Ζημίες - ρεκόρ 8,9 δισ. δολ. στο β' τρίμηνο

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 14:19
UPD:14:38

Ζημίες ρεκόρ ύψους 8,9 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Wachovia στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την αμερικανική τράπεζα να ανακοινώνει παράλληλα πως σκοπεύει να μειώσει το μέρισμά της κατά 87%. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία ανακοινώνει ζημίες για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο σε διάστημα τουλάχιστον 20 χρόνων.

Η Wachovia, η οποία ανέθεσε πριν από δύο εβδομάδες καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Ρόμπερτ Στιλ, εμφάνισε ζημίες 4,20 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,23 δολαρίων ανά μετοχή, ή 2,3 δισ. δολαρίων, που είχε ανακοινώσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι διαγραφές της τράπεζας και η δεύτερη περικοπή του μερίσματος στην οποία προχωρά σε διάστημα τριών μηνών αποτελεί την απάντηση του Στιλ στην εξαγορά της Golden West Financial, η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση του τέως CEO της Wachovia Κένεντι Τόμσον, έπειτα από θητεία οκτώ ετών στην εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της αμερικανικής τράπεζας στο NYSE έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 75% από τότε που αποκτήθηκε η ανωτέρω εταιρεία, έναντι 24 δισ. δολαρίων, πριν από δύο χρόνια. Χθες, ενισχύθηκαν κατά 21 σεντς στα 13,18 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα