Επιπλέον εκθεσιακοί χώροι για ΜΜΕ στη διεθνή έκθεση της Κίνας

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2008 16:41

Eπιπλέον δωρεάν εκθεσιακούς χώρους παραχωρεί η κινεζική πλευρά για χρήση από 11 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς στην 5η Διεθνή Έκθεση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας, από τις 22 ως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ήδη, έχουν διατεθεί άλλοι 10 εκθεσιακοί χώροι σε ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι νέοι εκθεσιακοί χώροι θα διατεθούν στις ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις που θα υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διεθνών Βιομηχανικών Σχέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατά σειρά αξιολόγησης. Ο συντονισμός της ελληνικής συμμετοχής στην Έκθεση θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με το Ελληνο-κινεζικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης στην ανακοίνωσή του σημειώνει ακόμη πως η εν λόγω ετήσια Έκθεση είναι μία από τις σημαντικότερες της Κίνας με περίπου 300.000 επισκέπτες από τη Διεθνή Αγορά και αποτελεί πλατφόρμα για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στη φετινή έκθεση, με τιμώμενη χώρα την Κορέα, πρόκειται να διατεθούν 10.000 τ.μ. στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των χωρών που συμμετέχουν στο ανεπίσημο φόρουμ διαλόγου ASEM (Asia-Europe Meeting).

Επικεφαλής της επίσημης Ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Μελέτιος Τζαφέρης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ή αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (κ. Χρήστος Ρέτουλας, τηλ: 210 6969907, fax: 210 6969738, email: [email protected]).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα