Paulson & Co.: Σύσταση fund για τη χρηματοδότηση χρηματοοικονομικών εταιρειών

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 11:11
UPD:11:36

Στη σύσταση ενός νέου hedge fund για την παροχή ρευστότητας στις χρηματοοικονομικές εταιρείες που έχουν πληγεί από διαγραφές σε ενυπόθηκους τίτλους, αποφάσισε να προχωρήσει ο μάνατζερ κεφαλαίων Τζον Πόλσον.

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, στόχος του είναι να θέσει σε λειτουργία το fund μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο. Η εταιρεία του Πόλσον, η αμερικανική Paulson & Co., δεν έχει θέσει κάποιο στόχο για τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν.

Ο 52χρονος μάνατζερ είχε εκτιμήσει τον προηγούμενο μήνα ότι οι ζημίες που προκλήθηκαν από την κρίση στις πιστωτικές αγορές πιθανόν να φτάσουν τα 1,3 τρισ. δολάρια. Πέρυσι, τα μεγαλύτερα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του πλανήτη ανακοίνωσαν διαγραφές συνολικού ύψους 467 δισ. δολαρίων και αύξησαν τα κεφάλαιά τους κατά 345 δισ. δολάρια.

Ο Πόλσον, η εταιρεία του οποίου διαχειρίζεται κεφάλαια 33 δισ. δολαρίων, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Σύμφωνα με το περιοδικό των θεσμικών επενδυτών Alpha Magazine, ο Πόλσον αναδείχθηκε το 2007 ο πιο καλοπληρωμένος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα