Στο λιμάνι της Ανδρου παραμένει το Superferry II - Aπέπλευσε το «Θεολόγος»

Με άλλα πλοία της γραμμής συνεχίζουν το ταξίδι τους οι επιβάτες του Superferry
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 15:05

Στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο, παραμένει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Superferry II, το οποίο σήμερα στις 10:05 το πρωί, συγκρούστηκε κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης με το Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι.

Όπως ανακοίνωσe η εταιρεία Blue Star Ferries, από τη σύγκρουση το Superferry II υπέστη μικρής έκτασης ζημιά στη δεξιά πρυμνιά πλευρά του στο ύψος του "ντεκ" 6.

Το πλοίο με πλήρωμα 63 άτομα, είχε αποπλεύσει από Ραφήνα στις 8:05 σε εκτέλεση δρομολογίου για ¶νδρο-Τήνο-Μύκονο, μεταφέροντας 1.000 επιβάτες, 155 Ι.Χ αυτοκίνητα, 10 φορτηγά οχήματα, 20 μοτοσυκλέτες και ένα λεωφορείο.

Από τις λιμενικές αρχές δεν επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τη συνέχιση του δρομολογίου του και οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Αντίθετα, επετράπη ο απόπλους του E/Γ-Ο/Γ Θεολόγος που εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιό του για Ραφήνα.

ΚΚΕ: Σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων επιβατών στο όνομα του κέρδους

«Εξαιτίας του ακατάλληλου και της επικινδυνότητας των περισσότερων λιμανιών, αλλά και στο όνομα του κέρδους, της εντατικοποίησης της εργασίας και του ανταγωνισμού μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων επιβατών και ναυτεργατών», τονίζει σε ανακοίνωσή του για το ατύχημα το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνεται, «είναι εγκληματικό τρία πλοία (SUPER FERRY II, ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ), να βρίσκονται ταυτόχρονα σε διαδικασία φορτοεκφόρτωσης, κατάπλου - απόπλου, σε ένα λιμάνι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα