Εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία ιδρύει η Τεχνική Ολυμπιακή

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2000 15:39
UPD:15:41

Αίτηση για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Τεχνική Ολυμπιακή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αρχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας, το οποίο θα ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ (περίπου 10,2 δισ. δρχ.) με στόχο να αυξηθεί σε 175 εκατ. ευρώ (60 δισ. δρχ.), θα καλυφθεί από τα εξής ιδρυτικά μέλη: Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. 50%, Πόρτο Καρράς Α.Ε. 40%, κ. Κωνσταντίνος Στέγγος 10%.

Οπως επισημαίνεται, η νέα εταιρεία, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών σε διάστημα ενός έτους από τη χορήγηση άδειας λειτουργίας από τις αρμόδιες αρχές, θα εστιάσει το επενδυτικό της ενδιαφέρον σε επαγγελματικά ακίνητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών της στο συγκεκριμένο χώρο από τις θυγατρικές της επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, ο τζίρος αναμένεται να υπερβεί τα 550 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη τα 40 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα