ΥΠΟΙΟ: Τα θέματα καταπολέμησης του μαύρου χρήματος δεν είναι προσωπικά

Επιμένει στα περί σοβαρών δυσλειτουργιών στη λειτουργία της Αρχής Ζομπά
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 19:06

«Το προσχέδιο νόμου δεν αφορά το προσωπικό ζήτημα κανενός» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αντικαθιστά την Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος με νέα Επιτροπή με διευρυμένες αρμοδιότητες.

«Τα θέματα για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δεν είναι προσωπικά, αλλά θεσμικά. Στα δυόμισι χρόνια λειτουργίας της Αρχής παρατηρήθηκαν σοβαρές δυσλειτουργίες. Η συνεργασία της Επιτροπής με άλλες αρχές, εισαγγελικές, δικαστικές ή αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς ήταν από ανύπαρκτη έως μηδενική. Αυτό συντέλεσε στο να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα η ποιότητα των αναφορών, αλλά και ο αριθμός για τις περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος» ανέφερε ακόμη ο κ. Αλογοσκούφης.

Συνεχίζοντας τόνισε πως «σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της δεν δεσμεύτηκε ούτε ένα ευρώ. Το έργο της εξαντλήθηκε σε δύο εκθέσεις, πορίσματα τα ονόμασε, τα οποία κρίθηκαν άκυρα από τις εισαγγελικές αρχές».

Απορρίπτοντας σχετικές αιτιάσεις του επικεφαλής της υπό κατάργηση Αρχής Γιώργου Ζορμπά, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως το υπουργείο ικανοποίησε όλα τα αιτήματα της Αρχής είτε αυτά ήταν υλικά, όπως ανέφερε, είτε διοικητικά.

«Από την πρώτη μέρα έγινε ο καθορισμός του μισθού του (σ.σ. του κ. Ζορμπά) σε πολύ υψηλά επίπεδα, ίσο με το 50% του μισθού του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή 11000 ευρώ μηνιαίως» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα