Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Credit Suisse

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 09:03
UPD:09:06

Σημαντική κάμψη της κερδοφορίας της, χαμηλότερη ωστόσο απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας Credit Suisse, καθώς το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής επέστρεψε στην κερδοφορία.

Τα καθαρά κέρδη της σημείωσαν πτώση 62% στο δεύτερο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 1,22 δισ. ελβετικά φράγκα (1,18 δισ. δολάρια) ή 1,12 φράγκα ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για κέρδη 617 εκατ. φράγκων.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής εμφάνισε προ φόρων κέρδη 281 εκατ. φράγκων, ενώ το τμήμα εταιρικής και λιανικής τραπεζικής είδε την προ φόρων κερδοφορία του να αυξάνεται κατά 2,6% στα 390 εκατ. φράγκα. Αντιθέτως, τα κέρδη από τα τμήματα wealth management και asset management υποχώρησαν κατά 17% στα 830 εκατ. φράγκα και κατά 44% στα 167 εκατ. φράγκα, αντίστοιχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού κολοσσού Μπράντι Ντούγκαν μείωσε την έκθεση της εταιρείας σε μοχλευμένα δάνεια και ενεργητικό real estate, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαγραφές. Παράλληλα, η Credit Suisse έστρεψε το ενδιαφέρον της στην προσέλκυση περισσότερων εύπορων πελατών, προκειμένου να κερδίσει έδαφος έναντι της ανταγωνίστριάς της UBS.

Η τράπεζα είναι η τέταρτη μετά τις αμερικανικές Goldman Sachs, Morgan Stanley και JPMorgan Chase & Co. που ανακοινώνει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Citigroup, αντίθετα, εμφάνισε ζημίες 2,5 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα