TeliaSonera: ¶νοδος κερδών λόγω Ρωσίας, Τουρκίας

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 09:35

Αυξημένα κατά 7,8% εμφανίστηκαν τα κέρδη του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Σουηδίας TeliaSonera, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ωθούμενη κατά κύριο λόγο από την ανάπτυξη στις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 4,13 δισ. σουηδικές κορόνες (685 εκατ. δολάρια), έναντι 3,83 δισ. κορόνες που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 25,27 δισ. κορόνες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 5,7%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 4,25 δισ. κορονών και πωλήσεις ύψους 25,25 δισ. κορονών στο δεύτερο τρίμηνο.

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της TeliaSonera Λαρς Νίμπεργκ, οι περαιτέρω περικοπές δαπανών – τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε 2.900 απολύσεις – είναι «επιβεβλημένες», δεδομένης της εξασθένησης της ζήτησης στη σουηδική αγορά.

Η διοίκηση του ομίλου επανέλαβε σήμερα πως αναμένει ετήσια κέρδη «ελαφρώς υψηλότερα» από αυτά του 2007, εξαιρουμένου των έκτακτων αποτελεσμάτων κατά τις δύο χρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα