Renault: Χαμηλώνει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2009

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 10:28
UPD:11:34

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων το 2009 προέβη η διοίκηση της Renault, αποκαλύπτοντας ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής αλλά και περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας μέσω εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, η κάμψη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας έπληξε τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου, ενώ η εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών περιόρισε την κερδοφορία της.

Ειδικότερα, η Renault μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στα τρία εκατ. οχήματα από 3,3 εκατ. οχήματα. Όσον αφορά στα λειτουργικά της περιθώρια, διατήρησε αμετάβλητους τους στόχους της για 4,5% το 2008 και 6% την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 20% στα 865 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 20,9 δισ. ευρώ.

«Η Renault παραμένει σε τροχιά» για τον στόχο κερδοφορίας του 2008, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνει, πάντως, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών θα καταστήσει την επίτευξη του στόχου περισσότερο δύσκολη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα