Τ.Τ.: Αναπροσαρμογή των επιτοκίων δανείων

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 14:06
UPD:14:07

Σε αναπροσαρμογή μερικών από τα επιτόκια δανειακών προϊόντων του με ημερομηνία ισχύος από 1/8/2008, προχωρά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά την πρόσφατη αύξηση κατά 0,25% του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) καθώς και τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα αναπροσαρμόζει τα επιτόκια ως εξής:

Στεγαστική Πίστη

- Διατηρεί το, χαμηλότερο σήμερα έναντι του Euribor, παρεμβατικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (που αλλάζει μόνο με αποφάσεις της ΕΚΤ), σαν επιτόκιο βάσης στην τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο.

- Εξακολουθεί να παρέχει, για νέα δάνεια ή μεταφορές στεγαστικών δανείων, την προσφορά των εξαιρετικά ανταγωνιστικών προϊόντων του σε Ευρώ «ΑΚΙΝΗΤΟ EXTRA» με σταθερά επιτόκια 3,25%* για 1 χρόνο, 3,95%* για 2 χρόνια και 4,15%* για 3 χρόνια και μετά κυμαινόμενο με βάση το ΕΚΤ.

- Αναπροσαρμόζει μόνο στο απόλυτα αναγκαίο ύψος τα σταθερά επιτόκια 3, 5, 10 και 15 ετών.

- Αναπροσαρμόζει το διοικητικά καθοριζόμενο Βασικό Επιτόκιο Στεγαστικής Πίστης (ΒΕΣΠ) κατά 0,25%

- Εξακολουθεί να χορηγεί στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου με περιθώριο, με βάση το παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ, από 0,85%.

- Προσφέρει στα παραπάνω προϊόντα, όταν πρόκειται για μεταφορές από άλλες Τράπεζες, τη δυνατότητα καταβολής της πρώτης δόσης μετά από 1 έτος με κεφαλαιοποίηση των τόκων.

- Συνεχίζει να προσφέρει στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες της πελατείας του (πολυτέκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες), για αγορά Α’ κατοικίας, ειδικό μειωμένο κυμαινόμενο επιτόκιο και μάλιστα ανεξάρτητα από το ύψος του δανείου.

Καταναλωτική Πίστη

- Αναπροσαρμόζει το διοικητικά καθοριζόμενο Βασικό Επιτόκιο Καταναλωτικής Πίστης (ΒΕΚΠ) κατά 0,25%

- Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στα δάνεια συγκέντρωσης οφειλών «Με Συμφέρει Extra Μετρητά» με 4,90%* σταθερό για 6 μήνες και 8,65%* κυμαινόμενο για διάρκεια έως 7 έτη και 8,95%* κυμαινόμενο για διάρκεια έως 12 έτη, καθώς και στο δάνειο «Με συμφέρει Στα Σίγουρα» με 8,85%* σταθερό έως 7 έτη και 9,15%* σταθερό έως 12 έτη, όλα με δυνατότητα πληρωμής πρώτης δόσης μετά από 1 έτος.

- Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια των Πιστωτικών Καρτών έκδοσης μετά την 15/4/2008 και αναπροσαρμόζει τα επιτόκια των Πιστωτικών Καρτών, έκδοσης πριν από την ανωτέρω ημερομηνία, κατά 0,25% στο 10%*.

*δεν περιλαμβάνεται η εισφορά του Ν.128/75



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα