Αύξηση κατά 40% των Ρώσων τουριστών

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 15:21

Το 40% έχει φθάσει -με βάση τα έως τώρα στοιχεία- η αυξητική τάση της ροής Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΤ κ. Αθ.Οικονόμου στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις βίζες που εκδόθηκαν από τα προξενεία μας στη Ρωσία, πέρυσι την Ελλάδα επισκέφθηκαν περίπου 270-280.000 Ρώσοι και φέτος αναμένουμε να έρθουν από τη Ρωσία 350-400.000 επισκέπτες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, προσθέτοντας ότι σκοπός των ελληνικών αρχών είναι όχι απλώς η αύξηση, αλλά ο διπλασιασμός του αριθμού των Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ, ο αριθμός των υπαρχόντων Προξενείων της Ελλάδας στη Ρωσία δεν επαρκεί για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης, παρά το γεγονός ότι σήμερα οι θεωρήσεις εισόδου χορηγούνται σε χρόνο ρεκόρ 48 ωρών απο τα προξενεία Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. «Δυστυχώς όμως τα δύο αυτά προξενεία δεν επαρκούν για το συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας και θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τουλάχιστον ακόμα δύο. Ένα από αυτά οπωσδήποτε πρέπει να είναι στη Σιβηρία. Θα προσπαθήσουμε να το ανοίξουμε ως το τέλος του χρόνου, για να μην υπάρχει λόγος πλέον να στέλνονται τα διαβατήρια για βίζες στη Μόσχα» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα