Τροπολογία για τις συμβάσεις στις ΔΕΚΟ

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008 18:47

Τροπολογία για τις «ΔΕΚΟ» κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Στη νέα ρύθμιση προβλέπεται μεταξύ άλλων πως:

- Οι συμβάσεις εργασίας των δημοσίων επιχειρήσεων με το προσωπικό τους, διέπονται από την εργατική νομοθεσία και διενεργούνται κατά παρέκκλιση από την ισχύουσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ή από τον κανονισμό εργασίας ή από οποιαδήποτε άλλη συλλογική συμφωνία, ή συλλογική ρύθμιση ή επιχειρησιακή συνήθεια, ιδίως ως προς τις αποδοχές των νεοπροσλαμβανομένων, τα ρεπό, τις άδειες, τις προσαυξήσεις αποδοχών, τα επιδόματα κλπ.

- Τα ειδικότερα θέματα που αφορούν διαδικασία προσλήψεως προσωπικού στις δημόσιες επιχειρήσεις, καταγγελία συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου κλπ. ρυθμίζονται με κοινή υπουργική απόφαση κατά παρέκκλιση από τυχόν αντίθετες διατάξεις εσωτερικών κανονισμών ή οργανισμών ή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων ή οποιωνδήποτε άλλων διατάξεων ή συμφωνιών, που ισχύουν στις επιχειρήσεις αυτές. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν μπορεί να είναι δυσμενέστερες από τις προβλέψεις της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ή τυχόν ισχύουσες κλαδικές ή όμοιες επαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις.

- Το ανώτατο ποσοστό του συνόλου των αυξήσεων που δύναται να συμφωνηθεί κατά τη σύναψη των ανωτέρω συλλογικών συμβάσεων, καθορίζεται με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής.

- Η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας δύναται να γίνει μόνο με κοινή απόφαση εργαζομένων και επιχείρησης και μετά από σύμφωνη γνώμη της διϋπουργικής επιτροπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα