Αλλαγές και σε πρόσωπα στη ΔΕΗ

Στη διεύθυνση παραγωγής
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 10:13

Επεκτείνονται και σε πρόσωπα οι αλλαγές που προωθεί η διοίκηση Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ. Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να τοποθετήσει βοηθούς γενικούς διευθυντές, σε καίριες γενικές διευθύνσεις της επιχείρησης, προχθές αιφνιδίως ζήτησε την παραίτηση του γενικού διευθυντή παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν.

Η συγκεκριμένη γενική διεύθυνση που έχει την ευθύνη της παραγωγής από όλους τους σταθμούς της ΔΕΗ (θερμικούς και υδροηλεκτρικούς), αλλά και για τις επενδύσεις σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, θεωρείται μία από τις κυριότερες γενικές διευθύνσεις της επιχείρησης.

Επισήμως η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έδινε καμία εξήγηση για την απόφασή της αυτή. Ωστόσο ανεπισήμως αναφέρονταν ότι «η διοίκηση είναι προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση του επενδυτικού της προγράμματος και παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται για την ταχεία υλοποίησή του».

Με τον τρόπο αυτό, εμμέσως επιρρίπτει ευθύνες για καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των νέων επενδύσεων. Στις καθυστερήσεις περιλαμβάνονται οι νέες λιθανθρακικές μονάδες που προγραμμάτισε η ΔΕΗ στο Αλιβέρι και τη Λάρυμνα, η νέα λιγνιτική της Πτολεμαΐδας κ.λπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το επενδυτικό πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η επιχείρηση πέρυσι το Δεκέμβριο, προκήρυξη έχει γίνει μόνο για τη νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου της Μεγαλόπολης, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη το δ.σ. της ΔΕΗ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για τη λιγνιτική μονάδα στη Μελίτη της Φλώρινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιζάν αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του. Ετσι η καταγγελία της σύμβασής του ως γενικού διευθυντή, θα γίνει μονομερώς από τη ΔΕΗ με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, στο οποίο θα έρθει για συζήτηση το θέμα την προσεχή Τρίτη.

Πάντως η πλευρά του κ. Μιζάν, πιστεύει ότι χρησιμοποιείται ως «εξιλαστήριο θύμα» για τις όποιες αστοχίες της διοίκησης.

Η ΓΕΝΟΠ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του υπουργείου Ανάπτυξης, προσέφυγε η ΓΕΝΟΠ και δύο καταναλωτικές οργανώσεις, αναφορικά με την αλλαγή της άδειας ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Η καταγγελία αφορά την, κατά την άποψη της ΓΕΝΟΠ, του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ, αθέμιτη κρατική ενίσχυση που δέχτηκε η Αλουμίνιον, λόγω της τροποποίησης της άδειας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα, ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας και προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στο σύστημα.

Μ.Κα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα