Honda: ¶νω των προβλέψεων η κερδοφορία στο εξάμηνο

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008 10:29

Απρόσμενη αύξηση των κερδών της κατά 8,1% ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor, για το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, χάρη στη μείωση των δαπανών της στις ΗΠΑ και την άνοδο της κερδοφορίας σε θυγατρικές της.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 179,6 δισ. γιεν (1,7 δισ. δολάρια) ή 98,98 γιεν ανά μετοχή, έναντι 166,1 δισ. γιεν ή 91,38 γιεν ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς για κέρδη 120,5 δισ. γιεν. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 2,2% στα 2,87 τρισ. γιεν.

Σύμφωνα με τη Honda, η άνοδος της κερδοφορίας της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα κέρδη που της απέφεραν οι δραστηριότητές της στην Κίνα και αλλού, τα οποία αυξήθηκαν κατά 3,2% στο ρεκόρ των 38,1 δισ. γιεν. Στο μεταξύ, η άνοδος των τιμών της βενζίνης ενίσχυσε τη ζήτηση στις ΗΠΑ για τα μοντέλα της Civic και Fit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Honda είναι η μοναδική μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που βλέπει φέτος τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ να αυξάνονται. Το Μάιο και τον Ιούνιο, μάλιστα, ξεπέρασε την Chrysler ως η τέταρτη μεγαλύτερη πωλήτρια αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα