Ryanair: Πτώση 85% στα κέρδη α' τριμήνου χρήσης

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 08:42
UPD:09:32

Σημαντική μείωση της κερδοφορίας της κατά 85% εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, Ryanair, ενώ προειδοποίησε για εμφάνιση ζημιών στο σύνολο του έτους λόγω των υψηλών δαπανών για καύσιμα.

Όπως ανακοίνωσε, τα κέρδη της στο τρίμηνο έως τα τέλη Ιουνίου, εξαιρουμένων των διαγραφών, διαμορφώθηκαν στα 21 εκατ. ευρώ (33 εκατ. δολάρια) έναντι 138,9 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφώνοντας στα 50,9 εκατ. ευρώ.

Η Ryanair αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι αξιοποίησε την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, εξασφαλίζοντας το 90% των αναγκών της σε καύσιμα για τον Σεπτέμβριο στα 129 δολ. το βαρέλι, το 80% για το τρίτο τρίμηνο στα 124 δολ. το βαρέλι, αλλά δεν εξασφάλισε φθηνά καύσιμα για το τέταρτο τρίμηνο.

«Σύμφωνα με τα σημερινά αποθέματα καυσίμων και τις τιμές του πετρελαίου το τέταρτο τρίμηνο στα περίπου 130 δολ. το βαρέλι και με μείωση των εισιτηρίων κατά 5% στο σύνολο της χρήσης, προβλέπουμε ρεκόρ αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης μεταξύ του breakeven (λειτουργία χωρίς ζημίες) και ζημιών 60 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο'Λίρι.

Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν στις 25 Ιουλίου κατά 1,9% στα 3,23 ευρώ. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν καταγράψει απώλειες της τάξης του 30%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα