Προς εισαγωγή στο NYSE η KKR

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 09:53

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σχεδιάζει η εταιρεία μοχλευμένων εξαγορών KKR μέχρι τα τέλη της χρονιάς, σε μια συναλλαγή η οποία πιθανόν να διαμορφώσει τη χρηματιστηριακή της αξία έως και στα 15 δισ. δολάρια.

Η KRR εγκατέλειψε τα σχέδια για πώληση μετοχών της, την οποία είχε προτείνει πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο, προτού δηλαδή καταρρεύσει ο κλάδος των εξαγορών και περιοριστούν σημαντικά οι αρχικές δημόσιες εγγραφές. Αντί αυτού, αποφάσισε να εκδώσει νέες μετοχές προκειμένου να αποκτήσει ολλανδικό fund. Μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του, τον προσεχή Δεκέμβριο, οι μετοχές θα εισαχθούν στο NYSE, όπως ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία.

Η KKR δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, αν και θα αποκτήσει τα πάγια του fund ύψους 4,56 δισ. δολαρίων και θα έχει τη δυνατότητα να εκδώσει περισσότερες νέες μετοχές προκειμένου να προχωρήσει σε εξαγορές.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, Κράβις και Ρόμπερτς, θεωρούν πως η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο είναι καθοριστική για των επέκταση των μονάδων σταθερού εισοδήματος και κεφαλαιαγορών και τη μείωση της εξάρτησης της KKR από τις μοχλευμένες εξαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα