MIG: Εξαγορά ποσοστού 49,99% στην κροατική Sunce Koncen

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 11:02

Tην εξαγορά ποσοστού 49,99% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Sunce Koncen d.d.μ έναντι 90 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Marfin Investment Group, έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει η MIG σε σημερινή ανακοίνωσή της, διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τη συμμετοχή στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εντός της επόμενης διετίας, έναντι του επιπρόσθετου ποσού των 45 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Sunce είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της Κροατίας στον τουριστικό και ψυχαγωγικό τομέα. Μέσω των θυγατρικών της λειτουργεί 11 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με την επωνυμία Blue Sun Hotels σε γνωστές τοποθεσίες των Δαλματικών ακτών, έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς της Αδριατικής θάλασσας, καθώς και στο νησί Brac.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της πρώτης επένδυσής μας στην Κροατία, μια χώρα με εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές και πολλά υποσχόμενο τουριστικό τομέα. Η εξαγορά, χωρίς αμφιβολία καλύπτει τα επενδυτικά μας κριτήρια και συνδυάζεται με έναν από τους βασικούς τομείς που δραστηριοποιείται η MIG, την υγεία», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα