Συμμετοχή της Νομαρχίας Πειραιά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη ΝΕΖ

Επιστολή του Γ. Μίχα στον πρωθυπουργό
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 17:33

Σε τρίωρο κλείσιμο των υπηρεσιών της την Πέμπτη (από τις 11:00), ημέρα της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων και των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος (ΝΕΖ), προχωρά η Νομαρχία Πειραιά σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στην ΝΕΖ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή εγκλήματα, όπως αναφέρει, που συντελούνται στην Ζώνη.

Η Νομαρχία, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, θα στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας ζητά να υπάρξει κρατική οικονομική αρωγή και πρόβλεψη για διορισμό στο Δημόσιο ενός μέλους της κάθε οικογένειας.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Μίχας καταγγέλλει την υφιστάμενη νομοθεσία που, όπως υποστηρίζει, ευνοεί και ευλογεί την αυθαιρεσία και έχει μετατρέψει την Ναυπηγοεπισκευαστική σε ζώνη θανάτου, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του απαράδεκτου νόμου 3551/07 για το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων, ξεκινώντας ουσιαστικό διάλογο με όλους τους φορείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα