Στη Βουλή στα τέλη Αυγούστου ν/σ για διαφάνεια - δαπάνες δημόσιων οργανισμών

Εκκληση Γ. Αλογοσκούφη στους επιχειρηματίες για συμβολή στη συγκράτηση των τιμών
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 20:29
UPD:20:49

Tην προσήλωση της κυβέρνησης στο στόχο της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της επίτευξης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών επανέλαβε από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανικών Βορείου Ελλάδος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως ανέφερε, μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Αλογοσκούφης γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο αυτό στα τέλη Αυγούστου κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται κανόνες για τον έλεγχο των δαπανών και τη διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης των Οργανισμών του Δημοσίου (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Με το ίδιο σχέδιο νόμου, όπως ανέφερε, προβλέπεται και η ενσωμάτωση των Ειδικών Λογαριασμών στον Προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Οικονομίας παράλληλα τόνισε πως από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον εισαγόμενο, όπως ανέφερε, πληθωρισμό. Ζήτησε όμως και από τους επιχειρηματικούς φορείς «να συμβάλλουν με τη σειρά τους στη συγκράτηση των αυξήσεων των τιμών». «Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός» συνέχισε. Θυμίζοντας τη ρήση "μη ρωτάτε μόνο τι μπορεί να κάνει η χώρα σας για εσάς, αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη χώρα και τους πολίτες", υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας δεν είναι μόνο έργο της κυβέρνησης. «Είναι και δική σας ευθύνη. Πιστεύω ότι ως Σύνδεσμος μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση των πρακτικών εκείνων που διαμορφώνουν και συντηρούν ολιγοπωλιακές καταστάσεις και οδηγούν σε υπερβολικές αυξήσεις τιμών» κατέληξε.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως τα στοιχεία που το οικονομικό επιτελείο έχει στη διάθεσή του υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν κυμάνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2008 περί το 3,2% με 3,3% και, όπως ανέφερε, δεν μπορεί παρά να θεωρείται ικανοποιητικός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα