EDF: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της British Energy

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 08:59
UPD:09:31

Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της British Energy Group αντί ποσού 12,5 δισ. λιρών Αγγλίας (24,9 δισ. δολ.) βρίσκεται η Electricite de France, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η προτεινόμενη τιμή εξαγοράς είναι περίπου 775 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με τους δύο από τους εν λόγω ανθρώπους. Η τιμή είναι 6,5% υψηλότερη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της εταιρείας στις 727,5 πένες ανά μετοχή και 27% υψηλότερη από τις 14 Μαρτίου, μία ημέρα προτού η British Energy ανακοινώσει ότι ενδέχεται να δεχθεί προσφορά εξαγοράς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Centrica ενδέχεται να αποκτήσει περίπου το 25% της British Energy. Η εξαγορά ενδέχεται να συζητηθεί από τα στελέχη της Electricite de France στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές.

Οι μετοχές της British Energy έχουν σημειώσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους άνοδο 33%. Οι μετοχές της EDF σημείωσαν σήμερα άνοδο 82 σεντς, φθάνοντας στα 55,17 ευρώ, 32% χαμηλότερα φέτος, ενώ οι μετοχές της Centrica υποχώρησαν κατά 3,25 πένες στις 305 πένες, 15% χαμηλότερα από τα τέλη του Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα