Merrill Lynch: Προς πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολ.

«Βλέπει» διαγραφές 5,7 δισ. δολ. στο γ’ τρίμηνο
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 09:18
UPD:09:25

Σε πώληση μετοχών αξίας 8,5 δισ. δολαρίων και ρευστοποίηση ομολόγων αξίας 30,6 δισ. δολαρίων, στο ένα πέμπτο της ονομαστικής αξίας τους, σχεδιάζει να προχωρήσει η Merrill Lynch, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αξιολόγηση γα την πιστοληπτική της ικανότητα.

Όπως αναφέρει η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στις ΗΠΑ, η Temasek Holdings, το fund από τη Σιγκαπούρη που κατέστη τον περασμένο Δεκέμβριο ο μεγαλύτερος επενδυτής της Merrill, συμφώνησε να αποκτήσει νέες μετοχές 3,4 δισ. δολαρίων. Η αμερικανική εταιρεία θα καταβάλει στην Temasek 2,5 δισ. Δολάρια, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες από την προηγούμενη επένδυσή της.

Σημειώνεται ότι η Merrill εκτιμά ότι θα προβεί κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς σε επιπλέον διαγραφές ύψους 5,7 δισ. δολαρίων. η εταιρεία εμφάνισε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους καθαρές ζημίες συνολικού ύψους 19 δισ. δολαρίων.

Από τον Δεκέμβριο, όταν τα ηνία της Merrill ανέλαβε ο Τζον Θέιν, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 30 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να καλύψει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την αγορά ενυπόθηκων ομολόγων. Τον περασμένο μήνα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω υποβαθμίσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα