Sony: «Βουτιά» 47% στα κέρδη α’ τριμήνου χρήσης

«Κόβει» τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 12:14
UPD:12:22

Σε μείωση των προβλέψεών της για την κερδοφορία στο σύνολο του οικονομικού έτους κατά 17% προχώρησε η Νο2 κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο Sony, μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των κερδών στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε σήμερα πτώση των τριμηνιαίων κερδών του κατά 47% στα 35 δισ. γιεν, 41% χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η σημαντική αυτή μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται στην εξασθένηση της ζήτησης για τις τηλεοράσεις Bravia και τις φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot.

Πρόκειται για την πρώτη κάμψη των κερδών της που ανακοινώνει η Sony τα τελευταία πέντε τρίμηνα. Λίγες μέρες νωρίτερα, μειωμένα κέρδη ανακοίνωσε και η Canon, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια φωτογραφικών μηχανών.

Η ιαπωνική εταιρεία προβλέπει πλέον ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν κατά 35% στα 240 δισ. γιεν κατά το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2009, έναντι 290 δισ. γιεν που εκτιμούσε το Μάιο.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν οριακά στο πρώτο τρίμηνο κατά 0,1%, φτάνοντας στα 1,98 τρισ. γιεν. Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 39% στα 73,4 δισ. γιεν.

Οι μετοχές της Sony κατέγραφαν νωρίτερα απώλειες 5,4%, υποχωρώντας στα 24,32 ευρώ, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η πτώση τους άγγιξε και το 7,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα