B.A.: Σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με Iberia

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 13:37
UPD:14:22

Σε διαπραγματεύσεις για μια μεταξύ τους συγχώνευση βρίσκονται οι British Airways και Iberia, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο βρετανικός αερομεταφορέας.

Σύμφωνα με την BA, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών στηρίζουν ομόφωνα τις συνομιλίες, ωστόσο η οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας πιθανόν να επέλθει μετά από αρκετούς μήνες.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, οι BA και Iberia αναμένεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστά εμπορικά σήματα στο πλαίσιο ενός συνδυασμένου ομίλου.

Σημειώνεται ότι η βρετανική εταιρεία κατέχει ήδη ποσοστό 13,15% στον ισπανικό αερομεταφορέα, ενώ αυτός κατέχει ένα 2,99% στην BA.

«Μια συγχώνευση θα είναι καλή είδηση για τους πελάτες μας και θα βελτιώσει την υφιστάμενη συνεργασία μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Iberia Φερνάντο Κόντε. «Συνεργαζόμαστε σχεδόν 10 χρόνια και μια συγχώνευση θα ενίσχυε αυτή την επιτυχία», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της BA Γουίλι Γουόλς ανέφερε, από την πλευρά του, ότι ο συνδυασμένος ισολογισμός και οι προσδοκώμενες συνέργειες καθιστούν τη συγχώνευση μια ελκυστική πρόταση, «ιδιαίτερα στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον».

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Iberia ανεστάλη προσωρινά, ενώ οι μετοχές της British Airways σημείωναν νωρίτερα άνοδο μεγαλύτερη του 8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα