Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 16:44

Κοντά στα 124 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», αντιστρέφοντας τα προηγούμενα κέρδη, καθώς οι ενδείξεις για εξασθένηση της ζήτησης και η άνοδος του δολαρίου αντιστάθμισαν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Νιγηρία.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα ράλι του αργού είναι εύθραυστα και θα συστήναμε να σταματήσουν οι αγορές», δήλωσε ο αναλυτής της MF Global Έντουαρντ Μέιρ, εκτιμώντας ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν τελικά στα 121 δολάρια με 122 δολάρια.

Στις 16.27’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,03 δολάρια στα 123,70 δολάρια το βαρέλι. Χθες, κατέγραψε κέρδη 1,47 δολαρίων. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent σημείωνε πτώση 1,13 δολαρίων στα 124,71 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Σακίμπ Χελίλ δήλωσε ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου, πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι, δεν είναι φυσιολογικές, εκτιμώντας ότι σε μια ευνοϊκότερη συγκυρία είναι πιθανόν να υποχωρήσουν κάτω από τα 80 δολάρια.

«Εάν το δολάριο συνεχίσει να ενισχύεται και η πολιτική κατάσταση (ως προς το Ιράν) βελτιωθεί, τότε οι τιμές του πετρελαίου θα διαμορφωθούν μακροπρόθεσμα περί τα 78 δολάρια», ανέφερε ο Σακίμπ σε δημοσιογράφους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα