Μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των οκτώ νεκρών στο Πέραμα

Πολύωρη κατάθεση στον εισαγγελέα των υπευθύνων του συνεργείου επισκευών του δεξαμενόπλοιου
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 16:50
UPD:16:54

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη

Την άμεση πρόσληψη στο Λιμενικό ή σε υπηρεσίες του υπουργείου ενός μέλους από κάθε οικογένεια των οκτώ εργατοτεχνικών που βρήκαν τραγικό θάνατο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος προανήγγειλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Γνωστοποίησε ακόμη πως θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, ενώ έδωσε εντολή να ενισχυθεί με προσωπικό το Λιμεναρχείο Περάματος.

Σε ό,τι αφορά το δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης, πολύωρη κατάθεση, για τέσσερις ώρες, έδωσαν σήμερα στην πέμπτη ανακρίτρια Πειραιά οι δύο υπεύθυνοι του συνεργείου επισκευών στο δεξανόπλοιο «Friendshipgas».

Τα δύο αδέλφια που είχαν αναλάβει την εκτέλεση των εκτεταμένων εργασιών, αλλά την είχαν εκχωρήσει σε υπερεργολάβο-ελασματουργό, υποστήριξαν ότι μετά από αυτήν την ανάθεση δεν έφεραν πλέον καμία ευθύνη για τους όρους ασφαλείας στις δεξαμενές του πλοίου.

Παράλληλα με το έργο της ανακρίτριας, εισαγγελέας, ο οποίος έχει την πλήρη εποπτεία στις συνεχιζόμενες έρευνες των πραγματογνωμόνων στις δεξαμενές και τα απύθμενα του πλοίου, εξετάζει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού που είχε εκδοθεί για τις εργασίες με τη χρήση φλόγας, σε δεξαμενή του.

Την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να προσέλθουν ο υπεύθυνος εργοδηγός, ο τεχνικός ασφαλείας και ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος.

Εναντίον όλων των κατηγορουμένων για τον τραγικό θάνατο των 8 εργατοτεχνικών, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών, επίσης κατά συρροή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα