Emirates: Παραλαβή του πρώτου Airbus superjumbo

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 17:44
UPD:17:47

H Emirates παρέλαβε χθες το πρώτο της αεροσκάφος, τύπου Airbus superjumbo A380, από το νέο κέντρο παράδοσης Jürgen Thomas A380 της κατασκευάστριας εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2000, πρώτη η Emirates υπέγραψε συμφωνία δέσμευσης και έδωσε εγγύηση για το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος του κόσμου, αρχικά για επτά αεροσκάφη, με option για άλλα πέντε, συνολικής αξίας 1.5 δισ. δολαρίων.

Τον Νοέμβριο του 2007, ο πολυβραβευμένος αερομεταφορέας σύνηψε συμφωνία για τη παραγγελία 50 πρόσθετων αεροσκαφών τύπου Α380.

Με την παραλαβή του Α380, ο στόλος της Emirates αριθμεί πλέον 118 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 108 επιβατικών και 10 εμπορευματικών.

Τα 58 A380 προορίζονται να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη φιλόδοξη επέκταση του δικτύου της αεροπορικής εταιρείας, εξυπηρετώντας όλες τις μεγάλες πόλεις στο δίκτυο της Emirates, το οποίο εκτείνεται σε έξι ηπείρους. Το πρώτο αεροσκάφος θα εκτελέσει τη διαδρομή Ντουμπάι-Νέα Υόρκη, αποτελώντας την πρώτη εμπορική πτήση του A380 μεταξύ Η.Α.Ε. και ΗΠΑ.

Η Emirates θα παραλάβει πέντε superjumbo μέχρι τις 31 Μαρτίου 2009, ενώ η διαδικασία παραλαβής των υπολοίπων 53 θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2013. Τα πρώτα πέντε αεροσκάφη, τα οποία διαθέτουν 489 καθίσματα, θα εξυπηρετούν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια, ανάμεσά τους της Νέας Υόρκης, του Heathrow, του Σύδνεϋ και του Auckland.

Το αεροσκάφος παρέλαβε η ΑΕ Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Chairman & Chief Executive, της Emirates Airline και του Ομίλου, κατά τη διάρκεια ειδικής επίσημης τελετής, όπου παρευρέθηκαν οι Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline, Tom Enders, CEO της Airbus και Bruce Hughes, τέως Πρόεδρος της Engine Alliance και Jürgen Thomas, ‘εφευρέτης- πατέρας’ του A380.

Επίσης, την τελετή παρακολούθησαν το προσωπικό της Airbus στο Αμβούργο, αποτελούμενο από 2.000 εργαζόμενους που συμμετείχαν ενεργά στην κατασκευή του A380.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα