Απολογούνται άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα στη ΝΕΖ

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 14:54

Από το πρωί απολογούνται στην πέμπτη ανακρίτρια Πειραιά απολογούνται ο Φιλιππινέζος πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Friendshipgas» (όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα) ο υπεύθυνος εργοδηγός, καθώς και ο τεχνικός ασφαλείας.

Όλοι τους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών επίσης κατά συρροή.

Συγγενείς των οκτώ νεκρών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά, με αίτημα οι πλημμεληματικές διώξεις να μετατραπούν σε κακουργηματικές ώστε να φυλακιστούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Μπουλουκόγιαννης επέκρινε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη για μη τήρηση των όρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Επίσης, η πλοιοκτήτρια και η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιά ασφαλιστικά μέτρα κατά των δύο προφυλακισμένων υπευθύνων του συνεργείου επισκευών, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού των 2.000.000 ευρώ, επικαλούμενοι την οικονομική ζημιά που υπέστησαν από το τραγικό περιστατικό.

Επίσης, ζήτησαν και πέτυχαν από το ίδιο δικαστήριο το «μπλοκάρισμα» τριών επιταγών ύψους 225.000 ευρώ που είχαν δώσει στα προφυλακισμένα αδέλφια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα