Νέα διατύπωση για τις αποδοχές στις ΔΕΚΟ

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 15:15
UPD:15:31

Τροποποιήσεις στην τροπολογία για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Συγκεκριμένα, στη θέση της διάταξης που όριζε πως οι αυξήσεις τους θα κρίνονταν με βάση και «την πορεία του κρατικού Προϋπολογισμού» η νέα διατύπωση, θέλει τις αποδοχές να συναρτώνται με «τα περιθώρια του κρατικού Προϋπολογισμού».

Επίσης, προστίθεται πως «το ύψος του συνόλου των αποδοχών, δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τις αποδοχές που προβλέπουν οι εθνικές γενικές, κλαδικές, ή ομοιοεπαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Oι φορολογούμενοι δεν μπορούν να φορτώνονται τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως δεν φταίνε για αυτά οι εργαζόμενοι ώστε να περικόπτονται δικαιώματά τους, σημείωσε η κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε δε πως γίνεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος, η οποία περιλαμβάνει και τις αυξήσεις οι οποίες, όπως ανέφερε, δεν θα είναι φυσικά ποτέ κάτω από τον πληθωρισμό, αλλά και δεν μπορεί να είναι σε ποσοστά υπέρογκα, όπως συνέβαινε δυστυχώς ως τώρα.

Ερωτηθείς αν οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ περιλαμβάνουν και αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλιά τους, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να απαντήσει, και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση κρίνονται όλοι, όπως οι υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, έτσι και οι διοικητές των ΔΕΚΟ.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση φοβάται την καταψήφιση της τροπολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρντικά, ενώ για την αντικατάσταση του βουλευτή Γιάννη Μανώλη είπε το θέμα απαντήθηκε από χθες εκτενώς από τον κ. Αντώναρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα